Lettutaikina.net — ylpeänä esittää parhaat reseptit lettuihin, lättyihin ja plättyihin!

Valikko

Tai valitse jokin näistä toimiviksi todetuista ohjeista:

Kommentteja resepteistä

Aasialaiset kookosletut chili–katkaraputäytteellä

Tämä Foodien julkaise aasialaisvaikutteinen resepti valmistuu kohtuuajassa. Soveltuu jälkiruoaksi, välipalaksi, alkuruoaksi tai aamiaiseksi. Yhdistelmä on suolainen ja makea.

Aasialaiset räiskäleet

Tässä ohjeessa tarvitaan ainakin kaksi kypsää banaania ja sellaisia erikoisuuksia kuin riisijauhoja ja kookoshiutaleita sekä -maitoa. Muilta osin taikina valmistuu perinteisen lettutaikinan aineksista.

Amerikkalaiset kauraletut

Tämä Arla Keittiössä julkaistu amerikkalaisten kauralettujen ohje sisältää noin 12 pientä lettua, tai jos tehdään paksumpia niin taikinasta toki syntyy vähemmän. Jos tehdään pikkulettuja, niitä valmistuu kuusi lettua henkilöä kohden. Tarjoillaan lämpiminä tuoreiden ananasviipaleiden sekä juoksevan vaahterasiirapin kanssa.

Appelsiiniletut

Tämä on jokseenkin haastava resepti, eikä se valmistu aivan käden käänteessä, sillä reseptin toteuttaminen edellyttää appelsiinijäätelön valmistamista kahdeksaa tuntia ennen muita osia. Lopputulos on kuitenkin tarjoiltaessa esimerkiksi kermavaahdon ja sitruunamelissan lehtien kanssa vailla vertaa.

Banaaniletut

Tämä on eksoottinen lettuohje, jota testaamalla voi todeta kuinka niinkin tutunomaisesta asiasta kuin letusta voi paria ainesosaa vaihtamalla saada aivan uuden elämyksen.

Crêpes Suzette -letut

Nämä ovat ylellisiä, ranskalaista alkuperää olevia herkkuja, joiden kanssa tarjoillaan appelsiinikastiketta ja kuohukermaa.

Kookosletut

Tämä noin kahdeksaan lettuun johtava lettutaikinaohje on maistuva jälkiruoka, johon kookos tuo uutta ja eksoottista makua.

Kuningatarletut

Pienet, herkulliset letut vispikerman, mustikoiden ja vadelmien kanssa tarjoiltuina maistuvat varmasti! Ohjeesta tulee noin neljä annosta.

Lettuja ja jäätelöä

Tässä on ohje kuinka tavallisesta lettutaikinasta saa vaivatta “tuunattua” hieman erikoisemman jälkiruoka- tai välipalakokemuksen. Reseptistä valmistuu noin 15 lettua.

Lettuleivokset

Tyylikäs lettuleivos on nopeasti valmistettu ja tätä ohjetta muuttamalla ilahduttaa ainakin kahta henkilöä. Ohjeesta syntyy kahdeksan lettua, joista neljä menee leivokseen. Tuplaamalla ainesten määrä saadaan neljän henkilön satsi.

Letut

Tästä saadaan noin 15 reilun kokoista lettua. Ne voi tarjoilla vaikkapa hillon, vaahterasiirapin, kermavaahdon, tai marjojen kanssa. Vichy-vettä lisäämällä taikinaan viimeiseksi lisäämällä saa lettuihin hauskaa rapsakkuutta.

Letut ja gratinoitua raparperikompottia

Tämä lettuja, raparperikompottia ja raejuustopäällystettä sisältävä herkku on kesäinen, makea ja valmistuu noin tunnissa, josta puoli tuntia on aktiivista työaikaa.

Letut ranskalaisittain

Galettet eli ranskalaiset tattarikrepit ovat ranskalaisia lettuja, joiden kanssa voi tarjoilla esimerkiksi kinkku–juustotäytettä ja sieniä.

Mustikkaiset rahkaletut

Tämä on yksinkertainen ja melko nopea lettutaikinaohje. Sen pohjalta voi helposti tehdä pannukakun lettujen sijaan, mikäli paistaminen pannulla jätetään väliin ja taikina levitetään uunivuokaan noin 25 minuutiksi 200°C lämpöön.

Mustikkaletut raejuustolla

Nämä jälkiruoaksi tai välipalaksi sopivat räiskäleet maistuvat mustikoiden ja raejuuston kera — tai vaihtoehtoisesti raejuuston tilalla voi käyttää kermavaahtoa tai maustettua rahkaa.

Muurinpohjaletut

Muurinpohjaletut, eli muurikkaletut, ovat ehdottomasti Suomen kesäisimpiä herkkuja. Niihin voi tuoda lisämakua ohrajauhoilla ja tarjoilemalla ne mansikkahillon sijaan vaikkapa vaahterasiirapin, jäätelön, kookoshiutaleiden tai hunajan seurassa.

Omenaletut karamellikerman kanssa

Tämä onkin tavanomaista lettua jalosukuisempi versio. Sen kanssa voi tarjoilla marinoituja omenoita. Kamera kannattaa olla ulottuvilla siinä vaiheessa kun annoksia ryhdytään tarjoilemaan — luvassa on harvinaisen tyytyväisiä ilmeitä.

Perinteiset letut ja vaniljainen rahkavaahto

Tämä Floran ja Foodie.fm:n julkaisema resepti on perinteisten lettujen teko-ohje. Ohjeesta valmistuu joko 15 suurta tai jopa 40 pientä lettua.

Peruslettutaikina

Tämä Valion reseptikokoelmaan kuuluva “valioresepti” johtaa noin 60 pieneen ohukaiseen tai 10–12 isompikokoiseen lettuun. Täytteeksi kannattaa valita niin suolaista kuin makeaakin jos herkkua on tarkoitus tarjoilla muillekin, jotta he voivat valita täytteen oman makunsa mukaan.

Piimäletut

Nämä kotimaiset, mutta amerikkalaisvaikutteiset, piimäletut ovat herkullisia ja sopivat hyvin esimerkiksi jälkiruoaksi tai muuten vain herkutteluhetkiin. Reseptistä valmistuu noin 20 pientä lettua.

Puuroletut

Tähän lettutaikinaan voi käyttää vaikkapa aamiaiselta jääneen puuron. Lopputuloksena on hieman rosoisempia, tummempia lettuja kuin yleensä tavallisesta lettutaikinasta valmistuu.

Räiskäleet hillon ja kermavaahdon kanssa

Tätä reseptiä noudattamalla valmistuu joko 10 isoa lettua tai 40 pikkulettua. Isoja räiskäleitä voi täyttää esimerkiksi jollain suolaisella ja tarjoilla ne salaatin kanssa jos perinteinen hillon ja kermavaahdon yhdistelmä ei maita.

Tavalliset letut

Tässä on tavanomainen lettutaikinaohje, josta syntyy noin 10 isoa lettua. Taikinassa mainittavan maidon voi osittain korvata Vichy-vedellä. Tarjoillaan esimerkiksi mansikkahillon kanssa.

Venäläiset rahkaletut

Syrnikit eli venäläiset rahkaletut tarjoillaan esimerkiksi aniksella marinoitujen metsämarjojen kanssa. Erittäin herkullinen ja helppo kokeilla!


Mikä Lettutaikina.net?
Täällä listataan parhaiksi todetut reseptit makoisiin lettutaikinoihin.